Collectie: Bouwhelmen

Een bouwhelm is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je persoonlijke bescherming. Ze zijn ontworpen om jou of je werknemers te beschermen tegen mogelijke gevaren van vallende voorwerpen in de werkomgeving. Maar een bouwhelm geeft ook bescherming tegen het stoten van je hoofd tegen harde oppervlakken. En een helm kan je zelfs beschermen tegen elektrische schokken.

22 producten


Bouwhelm

Een bouwhelm draag je om je op bouwplaatsen te beschermen tegen hoofdletsel.
Ze zijn gemaakt van sterke thermoplastische materialen waardoor ze licht en comfortabel zijn maar ook degelijk en oersterk. In de binnenkant van de bouwhelm is schokabsorberend materiaal verwerkt zoals bijvoorbeeld schuim. Dit zorgt ervoor dat de impact van een stoot of vallend object direct wordt geabsorbeerd om de klap op je hoofd te verminderen.
Aan de binnenzijde van de helm zit ook een tuigje waarmee je de helm goed kan aansluiten op je hoofd. Dit zorgt er bovendien voor dat je hoofd geen direct contact heeft met de helm bij eventuele impact. Een verstelbare kinband zorgt ervoor dat de helm niet kan afvallen of verschuiven tijdens het werken.

Veiligheidsbril met vizier

Een bouwhelm met vizier wordt meestal gebruikt in situaties waar ook het gezicht specifieke bescherming nodig heeft. Bij slijpwerkzaamheden in de bouw kunnen vonken of splinters in het gezicht terecht komen. Een bouwhelm met vizier zorgt er dan voor dat een groot deel van je gezicht beschermd is. Ook in de bosbouw wordt vaak een bouwhelm met vizier gedragen om het gezicht te beschermen tegen takken of splinters bij het zagen. Een vizier is bij dit type werkzaamheden onmisbaar om het gevaar op oogletsel tot een minimum te beperken. Mocht je meer informatie willen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Bouwhelm met bril

Een bouwhelm met bril is ook een prima oplossing wanneer je geen vizier wil dragen. Het kan in sommige gevallen zelfs handiger zijn dan een helm met vizier. Een bouwhelm met bril is handiger in omstandigheden waar je specifieke eigenschappen van een bril nodig heb. Denk bijvoorbeeld aan een veiligheidsbril met anti-condens coating of donkere glazen. Maar ook wanneer je veiligheidsbril snel aan vervanging toe is door krassen of beschadigingen. Het is goedkoper om dan je veiligheidsbril te vervangen in plaats van een vizier.

Bouwhelm met oorkappen

Een bouwhelm met oorkappen beschermt je tegen gevaren van hoofdletsel en vermindert het risico op gehoorbeschadiging. Deze oorkappen of gehoorbeschermers beschermen je oren tegen blootstelling aan hoge decibelniveaus. De oorkappen sluiten de oren af en dempen het geluid van gereedschappen, machines of andere bouwwerkzaamheden. Een bouwhelm met oorkappen is verkrijgbaar als complete set maar je kunt ook losse oorkappen bestellen bij je bouwhelm.

Let op: niet elke bouwhelm en oorkap passen bij elkaar. Dit kan per merk of modelsoort verschillen. Bij de product omschrijving van de helmen zie je welke losse oorkappen erop passen, en andersom.

Bouwhelm houdbaarheid

Een bouwhelm houdbaarheid, dat klinkt misschien vreemd maar het is wel degelijk van belang. Doordat de bouwhelm is gemaakt van lichte kunststof materialen kunnen deze vervormen of worden aangetast door bijvoorbeeld warmte. Dit kan de beschermende eigenschappen van de bouwhelm behoorlijk aantasten. Het is dan ook belangrijk om deze regelmatig te checken. Heeft je helm scheurtjes, deuken of zie je andere slijtage plekken dan is het aan te raden om deze te vervangen.

Hoe lang mag een bouwhelm mee?

Zelfs wanneer je weinig gebruikt maakt van je helm raden wij aan deze na +- 5 jaar te vervangen. In de binnenzijde van de helm vind je een stempel met daarop de productie datum.

Datum bouwhelm aflezen

In het midden van de helm staat een stempel met een jaar en maand van de productie datum (bijv. 05/2025)

Kleur bouwhelmen

Er zijn verschillende kleuren van bouwhelmen en elke kleur heeft een specifieke betekenis. Deze worden gebruikt om verschillende functies of rollen op de bouwplaats aan te geven. Op een bouwplaats werken veel mensen van verschillende bedrijven dus niet iedereen kent elkaar.
De kleurcodes helpen dan om de rolverdeling te identificeren wat goed is voor de communicatie en veiligheid. Het kan per land of regio verschillen maar hier zijn een aantal voorbeelden:

Bouwhelm wit: Meestal gedragen door ingenieurs, toezichthouders, managers of bezoekers op de bouwplaats.
Bouwhelm geel: Vaak gedragen door arbeiders, zoals bouwvakkers en grondwerkers.
Bouwhelm blauw: Kan worden gebruikt door werknemers in een specifieke rol, zoals elektriciens of technici.
Bouwhelm rood: Kan worden toegewezen aan brandweerlieden, reddingswerkers of EHBO-personeel.
Bouwhelm groen: Wordt vaak gebruikt door veiligheidspersoneel of mensen met speciale verantwoordelijkheden op de bouwplaats.

Bouwhelm kopen

We hebben bouwhelmen voor heren en dames in vele verschillende uitvoeringen en stijlen. We hebben voordelige bouwhelmen voor een incidentele klus en helmen voor dagelijks gebruik. Wil jij een bouwhelm kopen, maar heb je geen idee welke voor jouw werkzaamheden geschikt is? Neem gerust contact met onze klantenservice op en zij helpen je graag aan de juiste bouwhelm.